Lyukak. Még mindig.

A múltkor a lyukakról volt szó, mégpedig az eltüntetésükről. Most egy sokkal látványosabb munkáról beszéljünk. A fúrásról, már megint, még mindig!

 

Látványos munka, mert kifúrod a lyukat, tiplit teszel bele és csavart, ráakasztasz egy képet, és mindig a szemed előtt lesz.

 

De itt álljunk meg egy kicsit!

Mire van szükséged, a fúrógépen kívül?

 

tipli

 

Tiplire. Szép szó, nekem legalább is tetszik, és nincs is vele semmi gond. Nem kell megvenni, nem kell utána járni, hiszen a gyártók a termékeikhez már csomagolnak tiplit, csavart, mindent.

Persze egy festőművésztől ne kérj akasztót a képéhez, de például egy árnyékolóhoz már kapsz mindent. Így nem kell elmenned a barkácsáruházba, nem kell venned semmit, csak fogod, kifúrod a lyukat, beleteszed a tiplit, aztán…

 

…aztán beülsz az autóba, és irány az első áruház!

 

Ugyanis a tipli, amit kaptál, nagy valószínűség szerint lötyögni fog a furatban, nem rögzít megfelelően. Ennek az oka az, hogy amikor kifúrsz egy lyukat a falban, a vakolat, a tégla, de akár a régi beton is, sérül, mivel az idő előrehaladtával minden egy kicsit porózusabbá válik. A termékhez kapott tipli pedig a legolcsóbb fajta, alig pár fillérbe kerül, és a porózusabb fallal már nem képes megbirkózni, mert amikor becsavarod a csavart, nem feszül neki a furat falának.

 

Tehát amikor megveszel egy árnyékolót, amihez adtak mindent, vegyél hozzá egy pár jobb minőségű tiplit is, és azt tedd bele a falba. A jobb tipli torzul, ahogy a csavart meghúzod, és kitölti a furatot, beleszorul, így a rögzítendő “dolog” nem lazul ki.

 

TIPP:

 

Általában a termékekhez 8-as tiplit csomagolnak. Te is ilyet vegyél, nem kell nagyobb méretű, elég, ha a minősége jobb!

 

 

Hozzászólás